Ada van Heest (1961) is geboren in het westen van Nederland. Ze woont nu al 38 jaar in het oosten, waarvan de laatste 25 jaar in Heveadorp. Zij heeft sinds 1990 een eigen bedrijf als trainer, supervisor en coach. Sinds er, in 2003 een collega (mediator) bij kwam, heet dit bedrijf PEZZETTINO. (www.pezzettino.nl).
Bovendien is Ada oprichter van Wijregelenhet.nu.
Fotograferen heeft ze als hobby altijd al gedaan. Vooral foto’s op reis en destijds van de kinderen. Ooit richtte ze in haar studententijd eerder een expositie in, die echter nooit door iemand is gezien. Er brak brand uit in de academie, net voor de opening. Het thema van de expositie destijds was ‘de zee’. Door haar jeugd in het vakantiehuis van haar ouders in Zeeland is ‘water’ altijd een belangrijke fascinatie in haar leven geweest. In de serie ‘Hoogwater’ gaat het om de rivier dichtbij haar huis.
Fotograferen is langzaam aan een grotere plaats in haar leven gaan innemen. Toen de behoefte ontstond om haar werk meer boven het ‘vakantiekiekje’ uit te tillen, volgde ze enkele cursussen om de technische kant van digitaal fotograferen beter onder de knie te krijgen. Ook anders leren kijken speelde een grote rol tijdens deze cursussen. Het werken vanuit opdrachten en thema’s vormde een nieuwe uitdaging. Inmiddels is ze lid van de Camera Club Oosterbeek en de Fotobond. De fotobesprekingen vormen daar een bron van inspiratie.
Samen met de cameraclub exposeerde ze in ‘De Kreek’ in Oosterbeek, met de serie ‘Verlaten landschap??’ gemaakt op Java. De serie ‘Hoogwater, was te zien in Kasteelcafé de Zalmen bij kasteel Doorwerth. En haar serie over pontjes en veermannen over de IJssel waren een onderdeel van haar expositie tijdens de kunstroute 2014.
Momenteel werkt zij aan een serie intieme portretten, waarvan er ook verschillende in de Klipper te zien zullen zijn tijdens de CCO jubileumexpositie.
https://www.facebook.com/adavanheestfotografie