Jos van der Schaaf

Laat ik mij voorstellen: Jos van der Schaaf, geboren in 1945 en lid van CCO sinds begin 2020. Ik fotografeer sinds mijn militaire-diensttijd, eerst zwart/wit met een eigen doka en dia’s, vanaf 1980 in clubverband, en vanaf 2006 digitaal. Bij de ontwikkeling streef ik naar effectieve en eenvoudige bewerkingen.      

Fotograferen is voor mij een manier om de wereld te observeren en er aan deel te nemen. Ik ben vooral op zoek naar mensen in hun eigen omgeving en probeer ze vast te leggen in beelden die een verhaal vertellen.   Ook ben ik geobsedeerd door vormen met een ritmiek  of vormen die een evenwichtig beeld geven. Daar wil ik dan wel een onverwachte draai aan geven bv door middel van standpunt, lensvoering en lichtsfeer. Ik probeer een eigen stijl te creëren. Naast de zelf te ontwikkelen projecten helpt de club met opdrachten.

Natuurlijk maak ik ook vakantie-kiekjes en fotoverslagen van evenementen, maar het liefst trek ik er speciaal op uit om de “ultieme plaat” te schieten. In de club vind ik veel plezier omdat wij elkaars werk flink bediscussiëren qua inhoud en zeggingskracht. Daarbij  wordt iedereen in zijn waarde gelaten. Het resultaat of de voortgang in je ontwikkeling tellen.